Fietsen & Wandelen

In de omgeving van Erve Triesthaar zijn een groot aantal routes beschikbaar voor fietsers en wandelaars. Fietsknooppunt 65 ligt bijna voor de deur en opent de weg naar vele mooie fietsroutes door het Twentse land. Erve Triesthaar ligt ook aan het Lossers Voetpad en biedt mogelijkheden voor het bewandelen van niet alleen langeafstandroutes, maar ook  vele korte dagwandelingen door het afwisselende Twentse landschap. 

Onderstaand een selectie van routes die wij het meest bijzonder vinden:

LAW Hilligenpad                                                                                                                                            

Een vijfdaagse wandelroute met verhalen over geloof én landschap. Het gemarkeerde pad komt langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen. De route voert langs ruim 50 Hilligen Huesken – Twents voor heilig huisje – waarin mensen al eeuwenlang bezinning en rust zoeken. Hier hebben onze voorouders hun heiligen vereerd en hun angsten, dromen en twijfels aan het hogere toevertrouwd. Meer achtergrondinformatie over deze route vindt u hier. Erve Triesthaar ligt aan het Lossers Voetpad dat onderdeel is van de Jacobsweg Audenzeel (Van Oldenzaal naar Doesburg) en is daarmee onderdeel van de Camino.                                                                     

Fietsroute Stiltegebieden Oldenzaal/De LutteLAW Hilligenpad                                                       

Tijdens deze tocht (44 km.) door dit gebied zul je door maar liefst vijf prachtige natuurgebieden komen: Snippert, Egheria, Arboretum Poort Bulten, Boerskotten en Lutterzand. Elk van deze gebieden heeft zijn eigen unieke karakter en biedt een verscheidenheid aan flora en fauna om te ontdekken. Egheria, bijvoorbeeld, staat bekend als een stiltegebied waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Hier kun je ontspannen en genieten van de omgeving zonder gestoord te worden. Erve Triesthaar grenst aan Boerskotten en is daarmee een mooi startpunt voor deze route. Meer info over deze route vindt u hier.