Hopveld aanleggen

Met hulp van Niek Tellman zijn met behulp van vier eikenhouten palen van 4,5 meter twee teelstroken aangelegd. De overspanning met een dikke staaldraad bedraagt 25 meter. Aan deze overspanning worden per plant verticaal twee leiddraden gespannen, waarlangs de hopplant naar boven kan groeien.

Deze opzet is voor ons groot genoeg om ervaring op te doen met de teelt van hop. Naast de soort Perle hebben we recent nog een rij aangeplant met de soort Tettnang, die we rechtstreeks van een teler uit de Duitse hopregio Hallertau hebben betrokken.

Door de droogte moesten we een oplossing bedenken voor de irrigatie. Op Youtube vonden we een filmpje waarmee met behulp van PET-flessen een eenvoudig druppelirrigatie-systeem is te maken. Dit werkt vooralsnog prima., maar we denken al na over een permanente en volautomatische oplossing.